Бъдещето на автомобилните състезания

Можете ли да си представите, че автомобилните състезания ще бъдат тихи като комар, екологични, но  все още толкова вълнуващи и изпълнени със същата страст и вълнение ?

Скоро няма да Ви е нужно да използвате въображението си, за да се насладите на моторни състезания, каквито никога преди не сте виждали.

Нека се запознаем с първата, изцяло електрическа състезателна кола, която не се нуждае от „червен килим“ за да се усети присъствието й. Това е Cupra E-Racer.


Плод на над 20 000 часа упорита работа на механици и дизайнери, тя е тук не само за да впечатли, но и за да напише бъдещето на автомобилните състезания.
Ускорението на електромобила ще бъде от 0 до 100 км/ч само за 3.2 секунди. Максималната мощност на колата е 680 конски сили.

В екстериора са заменени страничните огледала за задно виждане с мини камери, осигуряващи по-голяма аеродинамика. Интегриран е екран в таблото за да позволява на водача да вижда какво се случва около колата. Централният Тъчскрийн екран позволява наблюдаването и прехвърлянето на данни, свързани с електрическата система и ефективността на автомобила в реално време. Мощността на двигателя се възстановява във фазите на спиране и забавяне, като се използва максимално кинетичната енергия.

Какво още за Cupra E-Racer?
Само бъдещето ще покаже.