Сеат Арона

Новият SEAT Arona е тук. Последното създание на SEAT се появи за първи път по време на медийно събитие в Барселона пред 250 международни журналисти. Новият SEAT Arona ще направи своя публичен дебют на Международното автомобилно изложение във Франкфурт през септември

арона

SEAT разкрива новия SEAT Arona.
Новият SEAT Arona е третото ново издание на испанския бранд през 2017 г., след подобрените Leon и New Ibiza. Това е още едно допълнение към серията SEAT в най-голямата офанзива на продукти, която включва също Ateca и предстоящият едрогабаритен SUV, който ще бъде пуснат в експлоатация през 2018 г. Новият SEAT Arona прилича на SUV гамата като по-млад брат в семейство, по забележителен и ярък начин, съчетавайки предимствата на компактните си размери в града със своите кросоувър атрибути, за да напусне града и продължи нататък. Факт е също, че SEAT Arona е толкова елегантен, просторен, практичен и удобен както в нормалната работна седмица от понеделник до петък, така и авантюристичен, здрав, спортен и ефикасен през уикенда.Всичко това, съчетано с приложената технология за безопасност и взаимосвързаност, която се вижда само в по-високите дялове на пазара, както и безспорно атрактивния и различен дизайн на SEAT, без да пропуснем да споменем голямото количество персонализация, както и спортната ДНК динамика и финес на испанския бранд. Arona, произведена изключително в Martorell – заводът с най-голям обем на продукция в Испания – ще играе ключова роля за SEAT, укрепването на бранда и увеличаване на продажбите.

Arona е перфектният компаньон за Ateca в растящата SUV гама в SEAT.

Ние в SEAT сме много упорити. С нашата най-голяма офанзива на продуктите, докато Големият SUV достига пазара, SEAT ще пуска средно по един нов автомобил на всеки шест месеца след две години и половина. SEAT е отпуснал общо 900 милиона евро за инвестиции и разходи за научноизследователска и развойна дейност за Ibiza и Arona. Тези инвестиции са част от общата инвестиция от 3,3 милиарда евро за периода 2015-2019“, каза Лука де Мео, президент на SEAT. „Комерсиалното изстрелване на New Ibiza се провежда точно този месец, а Arona ще бъде премиерата на автомобилното изложение във Франкфурт“.

компактния кросоувърен сегмент A0, чийто дял се е увеличил четири пъти от 2015 г. насам.

Неограничен до определена категория, Arona е урок по гъвкавост. Благодарение на компактния си размер и усещането за безопасност и контрол, предлагани от високата позиция на шофьора и модерния дизайн, той е идеален за ежедневно шофиране в града, но не се страхува да покаже и своята забавна и приключенска страна. С допълнителния бонус от смелия кросоувър изглед, Arona не е просто кола; тя отива много по-далеч.

Новият SEAT Arona е предназначен за шофьори, търсещи усещане за вълнение, различие и функционалност. Хората, които знаят, че възрастта е само едно число, а не схващане за живот. Това е кола, която се вписва в техния начин на живот, която работи както в града, така и в провинцията, която е наситена с технология и е удобна, просторна, безопасна, динамична, адаптивна и универсална. Това е кола, в която лесно се качваш и слизаш, а ако това не е достатъчно, кола, в която вашият багаж може да се побере лесно, без никакви проблеми.

1


Винаги готов за приключение
Когато става въпрос за пасивна безопасност, новият SEAT Arona работи на най-високо ниво в среда, която днес е много по-взискателна.

“Ние сме сигурни, че новият SEAT Arona е перфектният отговор на настоящите изисквания на нашите клиенти по отношение на динамичното поведение, комфорта, безопасността и най-модерните технологии. Ние отново поставяме нови стандарти в дяла” казва д-р Матиас Рабе, изпълнителен вицепрезидент за научни изследвания и развитие

Новият SEAT Arona притежава всички системи за шофиране и развлекателни системи, които познавате и обичате от други SEAT модели като Предно асистиране, Адаптивен круизен контрол, Спри & Тръгни (комбинирани с ACC и DSG предаване), Контрол при Задържане на наклон, Откриване на Умора, Сензори на предните фарове, Много функционална спирачка, Система за влизане и стартиране без ключ, прецизна и висококачествена задна камера, безжично зарядно устройство с GSM сигнален усилвател и като награда 8 инчов черен панелен сензорен екран. Arona също предлага допълнителна система Сигнал за трафик отзад, Откриване на обекти извън зоната на видимост на водача, Система за подпомагане на паркиране, която работи както за успоредно, така и за ъглово паркиране.

Размери
По отношение на размерите си SEAT Arona е с дължина 4,138 mm, което е с 79 mm повече от тази на New Ibiza. Реалната разлика обаче е в нейната височина, тъй като Arona е с 99 mm по-висока. В резултат на това новият SEAT Arona предлага не само по-голяма проходимост за офроудните приключения, но и по-голяма предна и задна височина и най-вече по-голям багажник с обем 400 литра. Друга важна характеристика е възглавницата на седалката, която е 52 mm по-висока и това и дава двойно предимство: първо, по-висока позиция на шофиране за по-добър изглед на трафика; и второ, това прави много по-лесно влизането и излизането от колата. Пасажерските седалки също са с 62 mm по-високи. Мястото за главата е с 37 mm по-високо в предната част и 33 mm на гърба. Окачването се увеличава с 15 mm, а предното стъкло е малко по-вертикално, отколкото в Ibiza, което създава по-просторен интериор.

MQB A0 платформа
Второто превозно средство на SEAT, произведено върху платформата MQB A0, представлява навлизането на SEAT в компактния кросоувър дял

Ключът към голямото подобрение в простора и динамичното поведение е най-новата технология от Volkswagen Group, платформата MQB (Modular Quer Baukasten). Платформата MQB A0 позволява по-висока гъвкавост на производството, по-стабилно изпълнение и различни модели с различни типове каросерия в рамките на един и същи сегмент. Също така могат да се постигнат различни конфигурации на междуосието в същата базова платформа. Инвестициите и разходите за научноизследователска и развойна дейност на SEAT през последните години бяха частично разпределени за адаптиране на Линия 1 в завода Martorell към новата платформа MQB A0, което позволи на SEAT да бъде първата компания от групата Volkswagen, която използва тази технология.

Напълно свързана и със собствен стил.

По отношение на свързаността, Arona включва Apple Car Play ™, Android Auto и Mirror Link ™. И в звуковия отдел, новият SEAT Arona предлага опция BeatsAudio™ с 6 високоговорителя, 300 ватов 8-канален усилвател и суббуфер в багажника.

Подобно на Leon, Ateca и Ibiza, новият SEAT Arona предлага компетентност, стил, FR & Xcellence тапицерия. Двуцветната (червена и бяла) вътрешна LED светлина и двузонов климатроник с филтър за въздушен филтър също се предлагат от Arona, а в предната част на автомобила триъгълните фарове с атрактивен цвят и отлична яркост правят новия Arona лесно разпознаваем. Отзад на задните светлини също има LED и те осигуряват допълнителна визуална ширина благодарение на двойни задни лампи. FR интериорът на купето включва двойно окачване и SEAT Drive Profile с четири режима: Нормален, Спорт, Eко и Индивдуален. За да се опрости процеса на оборудването на новия SEAT Arona, допълнителното оборудване е групирано в пакети.

Мултифункционалност без нито един компромис.
Голяма височина и широчина, компактни кросоувър размери, много възможности за персонализиране и най-съвременна технология за безопасност

От емоционалната страна, Arona предлага тръпката, която някога са търсили шофьорите във версиите с три врати, с предимството на пространството, предлагано от каросерията на семейния автомобил, и подобрената мощност, създадена от по-високата му рама. Arona също споделя функциите си с Ateca. В края на краищата това е неговият по-малък брат в обхвата на SUV, както очакваме пристигането на най-големия член на семейството – големия SUV, насрочен за 2018 г. Здравата предница на Arona следва същата структура като Ateca, с по-изразен триизмерен външен вид, без да е агресивен. Също така, регистрационната табела на задната врата позволява по-здрава конструкция на бронята и визуално повдига автомобила.

Алехандро Мезонеро, Директор на дизайна в SEAT, „Искахме да дадем на новия седан Arona ясното усещане за кросоувър, здрава кола за ежедневието, за градската джунгла. Ето защо тя притежава такава силна защита в броните, сводове на колелата и тъмните цветни гумени странични прагове, както и багажникът на покрива и подобна на алуминий защита в дъното на броните“. Всичко това го прави по-твърд и по-висок. Колелата с по-голям диаметър от 665 mm също помагат да се увеличи височината на колата.

Новият SEAT Arona е много изразителен. В допълнение към багажника, покривният елемент изобразява естетиката на превозни средства за всички терени. Има много общи черти с новия конструктивен език, показан в последните автомобили SEAT. Без съмнение тази кола има своя собствена идентичност. Това е ясно в интериора, който се отличава не само в хоризонтални пропорции, които подчертават и увеличават размерите на автомобила, като осигуряват още по-голямо усещане за простор и пространство вътре, но и в нарастващата си изтънченост. Специално внимание беше отделено на подробностите, за да се подчертаят подобренията, направени в новия SEAT Arona по отношение на възприеманото качество.

Концепцията на Висока Конзола също и дава по-голяма изпълкналост, което се отразява на безопасността и ергономичността, тъй като всеки елемент е позициониран така, че водачът просто трябва да гледа просто настрани от пътя по време на шофиране. На седалката на водача е обърнато особено внимание и всички уреди са ориентирани спрямо водача. Всичко е наблизо, което позволява лесно регулиране и повишена безопасност. Седалките са по-удобни и осигуряват по-голямо усещане за защита, като същевременно задържат пътниците на мястото им по-сигурно. Тъканите, нюансите и цветовете са изключителни за New SEAT Arona, чийто интериорни цветове и орнаменти предлагат много възможности за персонализация, като например конзолата е боядисана да съответства на таблото.

В това отношение способността да персонализирате Arona е много важна. Налице е тенденция клиентите да настояват за индивидуализиране на своите автомобили. Цветово, Arona е разделена на две: долната част на тялото, от една страна, и покрива, плюс колоните А и С, от друга. Към цветовата палитра за каросерията е добавено Тъмно оранжево. Покривът може да бъде сив, черен, оранжев или със същия цвят като тялото. Има 68 възможни цветови комбинации. На стойката С изпъква X графика гравирана в ламарината, за да подчертае кросоувър изглед на Arona. Докато всеки модел в серията SEAT има динамичен, универсален, технологичен и спортен характер, Arona поддържа всички тези характеристики, но има по-просторен интериор и по-широк спектър от възможни приложения.

Перфектният спътник
Произведен изключително в Martorell, третото издание на SEAT през 2017 г. представлява още една крачка напред в най-голямата офанзива на испанския бранд

Здравината в днешно време се крие в ефективността и надеждността. Всички двигатели, налични в новата серия SEAT Arona, имат директно впръскване, турбокомпресор и разполагат с автоматична система за спиране и стартиране. Има три различни бензинови двигателя, от които можете да избирате, всички с алуминиев блок. Първият е 3-цилиндров, 95 PS 1.0 TSI, който е свързан с петстепенна ръчна скоростна кутия. След това имаме същия двигател, но 115 к.с., който се предлага с шестстепенна ръчна скоростна кутия или седемстепенна DSG трансмисия с два съединителя. Третият е новият четирицилиндров TS TSI с 150 к.с., с активна технология за изключване на цилиндрите, която е изключителна за FR и е свързана с шестстепенна ръчна скоростна кутия. Що се отнася до дизеловите опции, ефективният и надежден 1.6 TDI ще бъде на разположение с 95 и 115 к.с. Версията от 95 к.с. може да се съчетае с петстепенна ръчна скоростна кутия или седемстепенния DSG и 115 к.с. с шестстепенна скоростна кутия. И накрая, в средата на 2018 г. двигателят с мощност 90 PS 1.0 TSI, задвижван от сгъстен природен газ (CNG), ще се влее в гамата на Arona. SEAT е първият производител, предлагащ двигател от този тип в този клас компактен кросоувър. Също така, за някои пазари в чужбина, ще се предлага и 110 к.с. 1.6 MPI двигател с ръчна и автоматична скоростна кутия.

Продажбите на SEAT се повишават стабилно. През януари и май SEAT достави 201 300 автомобила в световен мащаб, което представлява увеличение от 13,9% за същия период през 2016 г. Ръстът на продажбите е увеличил оборота на SEAT с 20,2% през първото тримесечие на годината, достигайки рекордните 2,487 милиарда евро. Миналата година компанията регистрира най-високи оперативни печалби в историята си. Оперативната печалба на SEAT достигна 56 млн. Евро през първите три месеца на 2017 г., с 4.1% повече в сравнение със същия период на предходната година.